Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Pentru a intra în Programul Rabla, trebuie să fiți posesorul unui autoturism uzat avand o vechime de cel putin 10 ani de la anul fabricatiei, aflat in stare de functionare si a carui prima inmatriculare in Romania a avut loc pana la data de 31 decembrie 2006. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți pentru a beneficia de acest program este să va înscrieți la producătorul, importatorul sau distribuitorul validat de la care doriți să cumpărați noua mașină și sa obțineți Nota de Acceptare, care va fi eliberată pe bază actului de identitate, a cetificatului de înmatriculare și a unei declarații pe propria răspundere a solicitantului, potrivit căreia nu s-a mai înscris pe listele altui producator validat.  

 Cu această notă de acceptare, actul de identitate sau certificatul de moștenitor, certificatul de înmatriculare si cartea de identitate a vehiculului, va veti adresa unei firme de colectare autorizate, unde veți preda autoturismul uzat spre casare și de unde veți primi certificatul de distrugere a autoturismului uzat. Următorul lucru pe care îl aveți de făcut este să mergeți la secția de poliție pentru radierea mașinii,. Aici veți avea nevoie de cererea de radiere, cartea de identitate a vehiculului , fisa de înmatriculare cu viză circumscripției financiare, certificatul de predare, trei exemplare ale certificatului de radiere , actul de identitate, certificatul de înmatriculare, plăcile cu numere de înmatriculare, plus dovada că ați plătit impozitul auto.  

 Odată încheiată și această etapă, va trebui să vă prezentați din nou la producătorul, importatorul sau distribuitorul ales cu următoarele acte: actul de identitate, copia legalizată a certificatului de înmatriculare, copia legalizată a certificatului de distrugere a autoturismului uzat, certificatul de radiere a autoturismului uzat în original, notă de acceptare în original. conform obtiunilor exprimate, veți primi o factură pentru modelul ales, din care se va scădea prima de casare, restul de bani fiind suplimantat de dumneavostră cash, prin credit auto sau prin credit de nevoi personale.  

 Dosarul se completează în maxim 30 de zile din momentul înscrierii.